Slagbaai

Slagbaai is een natuurlijke inham en een verbastering van het oud-Nederlandse woord "Slachtbaai". Vroeger werden hier geiten geslacht en vervolgens gezout om naar Curaçao te worden verscheept. Later werd er ook zout hier vandaan geëxporteerd. Bij Boca Slagbaai zijn nog steeds een kantoorgebouw, opslagplaatsen, een slachthuis en een opzichterhuis te bewonderen. De gebouwen zijn allemaal na 1868 gebouwd door de Nederlanders.

 

Slagbaai heeft een klein strand en een schitterende locatie om te snorkelen of te duiken. Uiterlijk 16.00 uur dient u Slagbaai te verlaten aangezien het park om 17.00 uur sluit.

 

Er is een uitzichttoren aanwezig bij Saliña Slagbaai zodat het mogelijk is om vogels te spotten. Deze toren is gebouwd door het Nederlandse leger met hulp van Washington Slagbaai National Park rangers. Het bouwmateriaal werd gesponsord door Cargill. Gedurende de vogeltrek is het mogelijk om 90 verschillende vogels te spotten, naast de bekende vogels zoals de flamingo's, lora's en de prikichi’s (West-Indische parkiet).

 

Sinds kort is er een restaurant gevestigd in één van de gebouwen van Slagbaai waar geluncht kan worden. Er worden verschillende drankjes, sandwiches en burgers verkocht.

Slagbaai

Slagbaai

Slagbaai

Slagbaai

Washington watchtower
 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.