Overzicht bezienswaardigheden

Vanuit Kralendijk is het mogelijk langs de kust richting het noordwesten te rijden. Deze smalle bochtige weg leidt langs Radio Nederland Wereldomroep en Bonaire Petroleum Corporation N.V. (BOPEC). Vlak voor BOPEC gaat de weg van de kust via Landhuis Karpata richting naar het Gotomeer. Het westelijke gedeelte van het Gotomeer behoort tot het Washington / Slagbaai National Park. Het oostelijk gedeelte is vrij toegankelijk. Vanaf een parkeerplaats er een schitterend panorama op dit meer. Rond zonsondergang vertrekken de flamingo's richting Venezuela. Aangezien flamingo's vrij schuw zijn, is het raadzaam foto's met een goede telelens vanuit een auto te maken.

De weg gaat hiervandaan richting Rincón. Vlakbij Rincón hebben meer dan 500 jaar geleden indianen vlak langs de kust op verschillende plaatsen tekeningen op de rotsen aangebracht. Om een goed beeld te hebben van Kralendijk en de omgeving, mag een bezoek aan het uitzichtpunt Seru Largu niet vergeten worden. Obelisk bij het Pekelmeer

Vanaf Kralendijk, richting de luchthaven, gaat de weg verder langs de kust van Bonaire. Na ongeveer 10 minuten zijn de grote zoutbergen van het Pekelmeer goed te zien. Deze witte bergen zout worden gewassen, gedroogd en vervolgens met schepen elders vervoerd. Bij deze zoutpannen zijn nog een aantal slavenhuisjes te zien die rond 1850 gebouwd zijn. Bij deze huisjes zijn een drietal 10 meter hoge obelisken te zien die vroeger de schepen naar de aanlegplaats leidden.


Vuurtoren Willemstoren bij Pekelmeer

De flamingo's gebruiken een aantal van deze zoutpannen voor drinkwater. Bij deze zoutpannen is goed de verschillende kleuren waar te nemen. Het bruine en roze water ontstaan door bacteriën bij een bepaald zoutgehalte van de zoutpannen. Het aantal flamingo's bij deze zoutpannen wordt geschat op 40.000. Helemaal in het zuiden van Bonaire staat de oudste vuurtoren van het eiland. De Willemstoren is gebouwd in 1837 en werkt op zonne-energie. Deze vuurtoren heeft in 2012 een grote renovatie ondergaan. De vuurtorens op Bonaire zijn niet toegankelijk voor public. Vlakbij de vuurtoren bevindt er zich een grote baai (Boca Cai) en een groot mangrove-gebied.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.