Suikerdiefje
Het suikerdiefje (Coereba flaveola) of Chibichibi is een veel voorkomende vogel op Bonaire. Het suikerdiefje dankt zijn naam aan zijn voorliefde voor zoetigheden. De vogel is ongeveer 11 cm lang en is herkenbaar aan de gele borst, zwarte vleugels en witte wenkbrauwen. De vogels zijn relatief tam en zijn dol op fruit, jam, siroop of vruchtensaplimonade. Suikerdiefjes zijn in grote aantallen te vinden in de buurt van restaurants van hotels om letterlijk onder de neus van toeristen allerlei zoetigheden te stelen, vandaar de naam "suikerdiefje". Daarnaast eten ze nektar van bloemen en kleine insekten.   Suikerdiefje of Chibichibi (Foto: Frank Bierings)
     
Het suikerdiefje is een algemeen bekende vogel in Zuid-Amerika. Ze leven over het algemeen in de lager gelegen gebieden. Het suikerdiefje broedt over het algemeen meerdere keren in het jaar en legt daarbij 1 tot 3 eieren. Het geluid dat de vogels maken, lijkt enigzins op dat van een insekt. Het klinkt vrij schel.

Hoewel de vogel met zijn lange, spitse snavel lijkt op een kolibrie, kan deze niet in de lucht stil blijven hangen.

Het suikerdiefje stond, voordat de Amerikaanse Dollar werd ingevoerd, afgebeeld op het 100 Gulden biljet.

  Suikerdiefje of Chibichibi (Foto: Frank Bierings)

Links met meer foto's:

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.