Bonaire in het kort

Bonaire is één van de drie ABC-eilanden gelegen voor de kust van Venezuela en vormt samen met Saba en Sint Eustatius een nieuw eilandengroep met de naam Caribisch Nederland, ook wel de BES-eilanden genoemd. Na Curaçao is Bonaire het grootste eiland van de 6 Caribische eilanden van het Nederlands Koninkrijk. Van de drie Benedenwindse Eilanden komen de meeste toeristen naar Aruba voor de stranden en naar Curaçao vanwege o.a. een groot aantal bezienswaardigheden, duiksport en de stranden. Hoewel Bonaire veel minder toeristen telt (ongeveer 112.000 toeristen in 2012), is het een waar paradijs voor een watersportvakantie, zoals duiken, snorkelen, windsurfen, kitesurfen, zeilen en waterskieën. Niet voor niets staat er onder de nummerplaten van de auto's geschreven: DIVER'S PARADISE. Bonaire kaart overzicht

Net als de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied, wisselden de eilanden regelmatig van eigenaar. Bonaire kent hierdoor een rijke geschiedenis. De naam Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, is afgeleid van Koralendijk. De lokale bevolking noemt deze stad 'Playa' (strand). Langs de westkust bevindt zich een aaneengesloten koraal met een grote verscheidenheid aan koraalvissen. De tweede, en tevens oudste stad op Bonaire is Rincón en betekent 'hoek' in het Spaans. Deze stad ligt in een dal van het hoger gelegen noordwesten van het eiland.

Voor natuurliefhebbers is er in het Washington / Slagbaai National Park een aantal routes uitgezet die toeristen met een eigen - gehuurde - auto kunnen rijden. In het park zijn een groot aantal vogels, roze flamingo's en leguanen te bewonderen. Deze flamingo's zijn ook bij het grote Pekelmeer te bewonderen.

Voor een algemene impressie van Bonaire, is het mogelijk met een auto het eiland te verkennen. Vanuit Kralendijk geeft de noordelijke route zicht op o.a. Washington / Slagbaai National Park en Rincón. De zuidelijke route leidt langs het pekelmeer, een vuurtoren en een mangrovegebied bij Lac Bay.

Bon Bini na Boneiru - Welkom in Bonaire

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.