Strand

Bonaire heeft een aantal stranden, hoewel deze niet te vergelijken zijn met de stranden van Curaçao of Aruba. Een aantal resorts gelegen aan zee, heeft op beperkte schaal een eigen strand. Vanwege de sterke stroming en golfslag, wordt het zwemmen aan de noord- en oostkust sterk afgeraden. Er zijn geen naaktstranden op Bonaire, topless zonnen wordt soms getolereerd. Honden zijn op het strand niet toegestaan. Hieronder volgt een overzicht van een aantal bekende stranden:

Boka Slagbaai

Een mooi beschut strand gelegen in het Washington / Slagbaai Nationaal Park. De baai is ideaal voor snorkelen en duiken. Toegang tot dit park is niet gratis. Er is ook een restaurant aanwezig met verschillende drankjes, sandwiches en burgers.
Boka Slagbaai 
   

Lac Bay / Sorobon

Zuid-oostelijk van Bonaire is een grote, ondiepe baai. Er zijn stranden aan de noord- en zuidzijde (Windsurf Place, Jibe City and Sorobon). Tevens is het een ideale locatie voor windsurfen, kajakken tussen de mangroves en snorkelen.
 Lac Bay / Sorobon
   

No Name Beach / Klein Bonaire

Vanuit Kralendijk varen kleine boten naar Klein Bonaire. Er zijn geen faciliteiten beschikbaar op Klein Bonaire.
 
   

Bachelor's Beach

Bij de wijk Belnem, ten zuiden van de luchthaven, ligt een heel klein strandje. Ideaal voor zwemmen, snorkelen en duiken.
 
   

Pink Beach

Halverwege de wijk Belnem en het zuidelijkste puntje van Bonaire ligt Pink Beach. Door eerdere stormen ligt er veel dood koraal op het strand.
 
   

1000 Steps

Vlakbij het vroegere Radio Nederland Wereldomroep, langs de kustweg van Kralendijk naar Gotomeer, ligt een klein strandje met de naam 1000 steps. Het strand wordt bereikt na circa 65 traptreden. Voor duikers lijkt de weg terug naar boven 1000 traptreden. Het is geen zandstrand.
1000 steps
 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.